واکنش ایرانیان به مقایسه «مغرضانه» شهبانو فرح پهلوی و اسما اسد از سوی شبکه بی بی سی
به روز شده در      چهارشنبه 28 آذر 1403     -   Wednesday December 18 2024

داریوش کریمی، روزنامه نگار و مجری برنامه پرگار شبکه بی بی سی، در مقاله ای به مقایسه شهبانو فرح پهلوی و اسما اسدی پرداخته است. مقایسه ای که از نگاه مخاطبان تیزبین ایرانی غافل نمانده و آن را «مقایسه ای ابلهانه و غیرحرفه ای» خوانده اند و این اقدام شبکه بی بی سی را «تعمدانه و جانبدارانه» عنوان کرده اند. از جمله افرادی که نسبت به این مقاله واکنش نشان داده اند می توان به عباس میلانی، عرفان قانعی فرد، مجید محمدی و الاهه بقراط و .. اشاره کرد.
تبلیغات در خبرگزاری ایرانشهر
دکتر کامران یدیدی
دکتر عباس میلانی ، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا در گفتگویی با شبکه اینترنشنال، این مقایسه را «سخیف و نادرست» برشمرد و انتشار آن را از سوی شبکه بی بی سی «جانبدارانه و عمدی» خواند. 
دکتر میلانی در این گفتگو شهبانو فرح پهلوی را یکی از موثرترین شخصیت های سیاسی و فرهنگی دوران پهلوی دانست که «منادی آزادی زنان» در ایران بوده است. این تاریخدان برجسته ایرانی در ادامه گفت: " ملکه فرح، دو نهاد فرهنگی موثر یعنی رادیو و تلویزیون و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در ایران بنا نهاد. او در دوران پهلوی «برجسته ترین هنرهای مدرن جهان» را در ایران گردآوری کرد که  اکنون بالغ بر 4 میلیارد دلار ارزش دارد. شهبانو بازسازی کاخ نیاوران را با «معماری سنتی ایران» برکشید و از معماران و هنر ایرانی در این کار بهره برد و در این کار با نهایت پاک دستی به ایران و ایرانیان خدمت نمود.
وی  افزود: شهبانو فرح پهلوی «سلوک باوقاری» در سال های تبعید داشته و سختی ها را برتابیده است و اکنون مردم ایران ارزش خدمات و وقار این بانوی بزرگ را می دانند و نسبت به این مقاله واکنش نشان می دهند. در حالیکه که اسما اسد، معمار اصلی فساد و مسئول پولشویی ثروت حکومت اسد از راه قاچاق با همکاری روسیه و رژیم جمهوری اسلامی بوده است  که بنابر اطلاعات بدست آمده فقط طی چند ماه اخیر 250 میلیون دلار پولشویی نموده و تنها استبداد اسد را توجیه کرده است."
 دکتر میلانی در ادامه مقایسه شاه با اسد را نیز «غیرقابل قیاس» خواند و گفت: "اسد با کمک مزدوران خارجی که خرج آنها از ملت ایران پرداخت می شد، 500 هزار سوری را کشت و 11 میلیون مردم این کشور را بی خانمان کرد. در حالی که محمدرضا شاه فقید اگر می خواست این صبوعیت و جنایت های اسد را انجام دهد تابه حال بر سلطنت بود، ولی او این کار را نکرد و کشور و مردم ایران را در شرایط بسیار مناسبتری نسبت به اکنون ترک کرد."
دکتر میلانی با اشاره به انتشار این مقاله اظهار تعجب کرد که چگونه شبکه بی بی سی در مقابل این مقاله هیچ واکنشی از خود نشان نداده است و در لحظه حساسی که یکی از بانوان شجاع ایرانی، با برگزاری کنسرت فرضی خود بدون حجاب اجباری جا پای قمر گذاشته است، ملکه و بانوی برجسته و قابل احترام مردم ایران را با زنی آلوده به فساد و قتل مقایسه می کند و شاه را با اسد که جز کشتار و ویرانی برای مردمش باقی نگذاشت، مقایسه کرده است. البته که این قیاس مع الفارق نیست، مگر اینکه «عمدی» باشد!
 
عرفان قانعی فرد، تحلیگر خاورمیانه در مرکز تروریسم در واکنش به این مقاله در شبکه اکس نوشت:  
"مقایسه سرنوشت ملکه‌ی ایران، فرح پهلوی، با اسماء الاسد از دیدگاه تاریخ‌نگاری، نه تنها ابلهانه است، بلکه نشان‌دهنده «ذهنیتی توهمی و تعصب» نویسنده‌ای ناآگاه است که خود را روزنامه‌نگار بی‌بی‌سی فارسی می‌خواند. او زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایران در دهه 1970 و سوریه در دهه 2010 را کاملاً متفاوت و غیرقابل مقایسه می داند به طوری که وحشیگری و جهل انقلاب 1979 ایران را ریشه در تبلیغات تروریستی کمونیستی، خباثت اسلام‌گرایان، خرافات اجتماعی و دخالت های دولت های خارجی عنوان کرده، درحالیکه، بحران سوریه ناشی از جنگ داخلی، درگیری‌های قومی و سرکوب وحشیانه اعتراضات مردمی بوده است و مقایسه این دو وضعیت را بدون در نظر گرفتن تفاوت‌هایشان، مقایسه ای سطحی، غیرعلمی و ابلهانه می پندارد. "
قانعی فرد در ادامه نقش شخصیت شهبانو فرح پهلوی به عنوان ملکه ایران را «نقشی نمادین در فرهنگ و هنر ایران» عنوان می کند که دخالتی در سیاست گذاری آن دوران نداشته است، در حالیکه اسما اسد نقش برجسته ای در حمایت از سیاست های سرکوبگر بشار اسد در طول جنگ داخلی این کشور ایفا کرده است. 
 
الاهه بقراط، روزنامه نگار و سردبیر کیهان لندن نیز در پاسخ به این مقاله در شبکه اکس نوشته است:
ارتجاع سرخ و سایه و مزمن و بیماری بی بی سی فارسی در یکی دیگر از سخیف ترین مطالب خود این بار به مقایسه شهبانو فرح پهلوی واسما اسد پرداخته است. این مطلب به اندازه ای نازل، بی مورد سرشار عقده است که فقط به «تخت روانکاوی فروید» نیاز دارد. دروغ و تحریف، عقیده و نظر سیاسی نیست ، بلکه دروغ و تحریف است و گویندگانش می بایست رسوا شوند. 
 
مجید محمدی، جامعه شناس در واکنش به این مقاله نوشته است ایران 57 از حیث توسعه و نهادهای تمدنی با سوریه 2024 قابل مقایسه نیست مگر آنکه پهلوی ستیز باشیم. 
 
 
بیشتر بخوانید.....
تبلیغات
HEIDARI SAMAN
دکتر کامران یدیدی
خبرگزاری ایرانشهر در شبکه های اجتماعی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت مربوطه به خبرگزاری ایرانشهر می باشد
Iranshahr News Agency Copyright ©