برگزاری جشن خردورزی با اشعار رومی و هنرمندی بانوان ایرانی در بورلی هیلز
به روز شده در      سه شنبه 15 آبان 1403     -   Tuesday November 5 2024

مهدیه مالکی و تینا ثانی، دو هنرمند برجسته‌ی ایرانی، به همراه دیگر اعضای هنرمند گروه زرلوم همچون فهیمه عرفانیان، نیلوفر حائری، داو گرتزویگ و مرد گنگ در شبی سرشار از شور و معنا در ۲۷۶ بلوار لاسینگای بورلی هیلز، اشعار عمیق و روح‌نواز مولانا را زنده کردند. این مراسم با عنوان «بزرگداشت حکمت مولانا» فضایی از شعر، موسیقی و رقص سماع به وجود آورد که مخاطبان را به سفری درونی و متحول‌کننده از تاریکی به روشنایی درونی دعوت کرد.
تبلیغات در خبرگزاری ایرانشهر
دکتر کامران یدیدی
 این مراسم با الهام از چشم‌انداز فهیمه عرفانیان، پیامی عمیق از همدلی و آرامش برای جامعه به همراه داشت و در این دوران دشوار، فضایی برای تفکر و تسکین بیشتر فراهم ساخت. همچنین، سازمان ائتلاف جهانی برای زمین صلح‌آمیز(A.G.A.P.E) با اهدای سخاوتمندانه و حمایت خود نقش بسزایی در برپایی این رویداد ایفا کرد و تحقق این چشم‌انداز زیبا را ممکن ساخت.
 
گروه زرلوم بر اساس ایده‌ و بینش فهیمه عرفانیان، پژوهشگر فلسفه انسانی و معنویت شکل گرفت. او تجربه‌ای را متصور بود که با پیوند موسیقی، هنر و حکمت مولانا بتواند جامعه‌ی محلی لس آنجلس را الهام‌بخش باشد.
 مهدیه مالکی می‌گوید: «فهیمه، بنیان‌گذار اصلی این مسیر بود. او ما را دعوت کرد تا در این چشم‌انداز زیبا سهیم شویم و آن را به اشتراک بگذاریم.» آن‌ها با هم، گروه زرلوم را شکل دادند و شبی فراموش‌نشدنی رقم زدند که به حاضران کمک کرد تا از طریق تعالیم جاودان مولانا، ارتباطی دوباره با خود و یکدیگر برقرار کنند. فهیمه با تفسیر اشعار به دو زبان فارسی و انگلیسی و نواختن دف، لایه‌ای از ریتم و روحانیت به فضا بخشید که جلوه‌ای خاص به اجرا می‌داد.
 
صدای مهدیه مالکی با آن طنین عرفانی و کیفیت اثیری، اشعار مولانا را با جلوه‌ای الهی به گوش رساند. لحن غنی و آسمانی او هر بیت را زنده می‌کرد و فضایی عمیق و تقریباً مقدس ایجاد می‌کرد. برای مهدیه، این سفر با مولانا از جایی ویژه آغاز شد؛ زمانی که در مقبره‌اش در ترکیه اشعار او را به آواز خواند. او می‌گوید: «وقتی وارد مقبره شدم، بی اختیار شعر بی‌من مرو مولانا بر زبانم جاری شد و احساس عمیقی برای خواندن در من بیدار شد. اشک‌هایم جاری شد و با گرمایی وصف‌ناشدنی در مقبره استقبال شدم. انگار یک ارتباط ارگانیک و نوعی تله‌پاتی با روح مولانا در آن لحظه برقرار بود. این تجربه هرگز از خاطرم نمی‌رود.»
 
حکمت مولانا نقشی اساسی در زندگی مهدیه ایفا می‌کند و هم هنر و هم مسیر آکادمیک او را شکل داده است. پس از سال‌ها فعالیت در حوزه پزشکی و زندگی به عنوان مهاجری در ترکیه، او می گوید احساس کرد نیاز دارد که به ریشه‌های ایرانی خود بازگردد. «فلسفه مولانا همچون آینه‌ای برای من بود که انتخاب‌هایم در تحقیقات و مسیر تدریسم در دانشگاه را راهبری می‌کرد. اشعار او مرا به کشف این نکته رساند که چگونه علم و هنر می‌توانند ابزارهایی برای درک حقیقت‌های ژرف‌تر زندگی باشند.»
 
تینا ثانی نیز با نواختن هند درام، ریتمی استوار و عمیق به اجرا افزود. روش شهودی او عمق بیشتری به صدای مهدیه می‌بخشید و پایه‌ای محکم برای هر بیت فراهم می‌کرد. تینا می‌گوید: «هند درام نواختن را به‌تنهایی آغاز کردم و وقتی مهدیه اشعار مولانا را می‌خواند، احساس می‌کردم که جریان عمیقی در دستان و قلبم شکل می‌گیرد. متوجه شدم اشعار مولانا کانالی بین دستان منو هند درام می شود که  به مهدیه کمک می‌کند تا ارتباط عمیق‌تری با اجرا برقرار کند. این هماهنگی طبیعی بین ماست که زیبایی و عمقی بی‌نظیر می‌آفریند».
 
این مراسم همچنین با حضور «مرد گنگ» و صدای متعالی گنگ که در طی سال‌ها تمرین به ابزاری برای حضور و شفابخشی تبدیل شده، تکمیل شد. او با هر ضربه به گنگ، فضایی از پذیرش و رهایی می‌آفریند.
داو گرتزویگ، که با نواختن ویولا لایه‌ای از هارمونی به اجرا اضافه کرد، نیز از هنرمندانی بود که با اجرا در ارکسترها و ضبط در استودیوهای لس‌آنجلس و به عنوان یکی از بنیان‌گذاران بنیاد هارمونی زمین نقش مهمی در این شب ایفا کرد. در همین حال، رقص سما زیبای نیلوفر حائری تجسمی از سفر معنوی بود که در قلب اشعار مولانا نهفته است.
 
مهدیه درباره پیام اشعار مولانا و گروهشان به مخاطبان چنین گفت: «در سه کلمه خلاصه می‌شود: عشق به خود، عشق الهی و عشق به دیگران. مولانا به ما می‌آموزد که زندگی را از دریچه‌ی عشق و احترام ببینیم، باورهای محدودکننده را از خود بزداییم و بگذاریم گوهر الهی درون هر یک از ما بدرخشد. حکمت او به من کمک کرده که از درد بی‌عدالتی‌های جمعی، فقدان‌ها و چالش‌ها بگذرم و به آرامش و شفای درونی برسم.»
 
این رویداد با راهنمایی درماتا تارا ونگ، یکی از بنیان‌گذاران A.G.A.P.E. و با حمایت و الهام او به واقعیت پیوست. 
 
مهدیه با قدردانی از سازمان  A.G.A.P.E  گفت:" این سازمان از ایده‌ی به اشتراک گذاشتن اشعار مولانا در لس‌آنجلس استقبال کرد و تعهدشان به توانمندسازی زنان با چشم‌انداز ما هماهنگ بود." او از حمایت این سازمان برای انتقال پیام مولانا به جامعه‌ی خود عمیقاً سپاسگزارم.».
 
مهدیه مالکی و تینا ثانی به عنوان هنرمندان زن، به اشتراک‌گذاری پیام مولانا درباره همدلی و درک متعهد هستند. تینا می‌گوید: "تعالیم مولانا به ما کمک می‌کند که دنیا را از زاویه‌ای تازه ببینیم – دیدگاهی که بر اساس عشق و در خود حل شدن است. با به اشتراک‌گذاری اشعار مولانا، امیدواریم که قلب‌ها را بگشاییم و دیگران را به شروع سفر خودشناسی تشویق کنیم".
 
این شب با حس عمیقی از وحدت و آرامش به پایان رسید و تجسمی از باور مولانا بود که هر ذره در جهان با هارمونی حرکت می‌کند. از طریق هنر، موسیقی و کلمات جاودانه‌ی مولانا، مهدیه، تینا و دیگر اعضای گروه زرلوم به حاضران یادآور شدند که درون هر یک از ما نیرویی برای گذر از تاریکی به روشنایی وجود دارد.
 
بیشتر بخوانید.....
تبلیغات
HEIDARI SAMAN
دکتر کامران یدیدی
خبرگزاری ایرانشهر در شبکه های اجتماعی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت مربوطه به خبرگزاری ایرانشهر می باشد
Iranshahr News Agency Copyright ©