دیوید البرایت، بنیانگذار و رئیس موسسه علوم و امنیت بین المللی در واشنگتن دی سی، به فاکس نیوز دیجیتال گفت: «مسئله این است که چرا نظر سازمان های اطلاعاتی اروپایی ها در مورد برنامه سلاح هسته ای ایران با نظر آژانس اطلاعاتی آمریکا متفاوت است؟ ». وی افزود: «جای شگفتی است که این آژانس هنوز در چارچوب حدسیات سال 2007 خود بسر می برد. همانند تحلیل ناقصی که آژانس اطلاعات آمریکا در مورد سلاح های کشتار جمعی در عراق داشت.»
البرایت که از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۷ از نزدیک با تیم آژانس بین المللی انرژی اتمی با تمرکز بر اسناد عراق همکاری می کرد، اظهار داشت: «به یاد داشته باشید که در NIE یک برنامه غنی سازی در بخشی از برنامه تسلیحات هسته ای تعریف شده است. بنابراین، آژانس اطلاعاتی آمریکا در دام یک تعریف و نظریه بی اساس افتاده است.» وی افزود: « بنابه گزارشات بدست آمده نشان داده می شود ایران در حال ساخت غنی سازی اورانیوم نیست، بلکه در حال ساخت یک کارخانه غنی سازی مخفی می باشد که در سال 2007 ناشناخته بود.»
وی در ادامه می گوید: « بنابراین، طبق تعریف خود آژانس اطلاعاتی، ایران در سال ۲۰۰۷ برنامه تسلیحات هسته ای داشته است که آنها متوجه نشده اند که در حال حاضر این رژیم هر گز به آن اعتراف نخواهد کرد. از این رو، نتایج و گزارشات طرف اروپایی جامع تر است و خرید امکانات برای توسعه یا ساخت قطعات سلاح های هسته ای را نیز شامل می شود. »
مشکل اصلی بین یافته های گزارش دفتر اطلاعات ملی امریکا و گزارش های اروپایی ها این است که آیا رژیم ایران برنامه فعال تسلیحات هسته ای دارد یا خیر.
دفتر اطلاعات ملی ایالات متحده هنوز به پرسش های مطبوعاتی فاکس نیوز دیجیتال پاسخ نداده است.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا به فاکس نیوز دیجیتال گفت: "ما از گزارش های اروپایی در مورد برنامه هسته ای ایران اگاه هستیم و در مورد مسائل اطلاعاتی اظهار نظر نمی کنیم یا نظراتی فراتر از انچه در ارزیابی اطلاعات ملی ایالات متحده وجود دارد، نداریم."
وی افزود: ما به همکاری نزدیک با متحدان و شرکای اروپایی خود برای مقابله با توسعه و گسترش سلاح های خطرناک جمهوری اسلامی ایران ادامه می دهیم. همانطور که قبلا گفتیم، ما متعهد هستیم و اطمینان خواهیم داد که جمهوری اسلامی ایران هرگز به سلاح هسته ای دست نخواهد یافت.
jترجمه: خبرگزاری ایرانشهر